پنجمین جلسه‌ی گفتگوی ادبی "شعر و خرد"

  96.7.15a

به بهانه‌ی سالروز میلاد شاعر آب و رنگ - سهراب سپهری- در روزهای آغازین سال تحصیلی جدید، پنجمین جلسه ی گفتگوی ادبی "شعر و خرد" ، شنبه پانزدهم مهر ماه 1396 در محل کتابخانهٔ قطب علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

این جلسه به لطف استادان بزرگوار آقایان دکتر یاحقی، دکتر قوام، دکتر تقوی،   دکتر زرقانی و خانم دکتر صالحی نیا و همچنین حضور پرشور دانشجویان، شاعران، منتقدان ادبی و اهالی رسانه رنگ و بوی دیگری داشت.

حضور صمیمانه و مشفقانه ی عبدالله کوثری ، شاعر ، مترجم و نماینده ی شعر معاصر در سالهای پر فراز و نشیب دهه ی 40 و 50 نیز شور حضور را دو چندان ساخته بود.

در این جلسه ابتدا فیلم کوتاهی درخصوص زندگی سهراب سپهری پخش شد و سپس با طرح نظرات متفاوت از موافقین و مخالفین شعر سهراب، مسئله ی اصلی نشست عنوان گردید.

جناب کوثری گرامی، روایت تحلیلی شنیدنی ای را مطرح کردند از تاریخی که موجب ایجاد شعر نو پس از مشروطه و به طور خاص شعر سهراب شد و به دلایل رد و قبول شعر سهراب در دهه 40- 50 و پس از انقلاب پرداختند. ایشان تحمیل نوعی ایدئولوژی را بعد از کودتا در کل اندیشه ی شعر معاصر ، موجب دلزدگی جماعت از وجه ایدئولوژیک مکرر و مستعمل شعر و لذا اقبال به شعری وسیع تر همچون شعر سهراب و فروغ دانستند.

دکتر تقوی سهراب را نمایندهٔ تخیل فرهیخته نامیدند و به تببین این موضوع پرداختند.

مساله ی دیگری که کمتر در گفتگوهای ادبی مطرح شده نقاشی سهراب است.

در بخش بعدی مهمان ویژه ی ما آقای جواد مدرسی در خصوص نقاشی سهراب صحبت کردند. ایشان با دلایل بسیار اثبات کردند که سهراب در نقاشی علیرغم تعلق خاطر به فرهنگ شرق یک مدرنیست است و این مسئله بسیار جای تأمل دارد.

دکتر زرقانی در ادامه ی صحبت آقای مدرسی تأکید کردند که توجه و تمرکز سهراب بیشتر بر نقاشی بوده تا شعر و شاید از این روست که به نگاه منتقدان ادبی چندان توجهی نداشته.

خانم دکتر صالحی نیای عزیز برخلاف نظر منتقدان شعر سپهری، دلایلی طرح کردند برای اثبات تأمل و توجه سپهری بر اتفاقات جهان پیرامون .

و ما از همه ی این گفته ها بسیار بهره بردیم.

در پایان در بخش پرسش و پاسخ، مسئله ی مقایسه ی شعر سپهری با سبک هندی از طرفی و مسائل مربوط به شعر زمان و استحاله ی فرم در زبان گفتار به دور از شاعرانگی به عنوان معضل شعر دهه های اخیر از دیگر جهت مطرح شد.

96.7.15b

 

 

2917دانشجو
104عضو هیات علمی
19077دانش آموخته
423دانشجوی بین المللی
84 رشته/مقطع تحصیلی
9گروه آموزشی